House Heidehof / Alexander Brenner Architects

first_img Germany CopyAbout this officeAlexander Brenner ArchitectsOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesStuttgartHousesGermanyPublished on December 02, 2011Cite: “House Heidehof / Alexander Brenner Architects” 02 Dec 2011. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in Ned Ludd Public HousePartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsBedroom furnitureFlexformMirror – EgonWaterproofing/SealantsEffisusPre-Fab System – Ecofacade Pre-fab TrueSealConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXRoller Shades – Arion Large SizedWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberTiles / Mosaic / GresiteTerrealSunscreen – Terracotta BaguettesWoodHESS TIMBERTimber – GLT BauBucheLightingLumenpulseLED Projector Lumenbeam GrandeMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses Photographs House Heidehof / Alexander Brenner Architects Photographs:  Zooey Braun Text description provided by the architects. The almost triangular shape of this plot, with its long street front and an impressive plane tree worthy of protection at the rear, required an elongated building running parallel to the road. The expansive, wood-clad garage wall, the layers of garden and pool walls in front of the house and the compact white cube, rising weightlessly above “zebra stripes”, shield the building from the public space on the northeast side. Save this picture!Site planThe entrance level on the ground floor is reached via a small courtyard and a flight of stairs. From this point, the pool in front of the house can be seen on the left. The pool area is not visible from the roadside. The early morning sunlight falling on this water surface is reflected and enters the living area through a window strip at floor level. In the dark, the illuminated pool resembles an abstract picture when viewed from the interior. Save this picture!© Zooey BraunThe bright entrance hall, which is characterized by a frameless glazing stretching across two stories, faces onto the garden and the old plane tree. All living spaces – the living area with the dining space and kitchen on the ground floor, as well as the bedrooms, bathrooms and roof garden on the upper floor – offer views of this imposing tree. On the upper floor, a copper-clad unit stretching along the whole of the solid north wall accommodates all objects and functions to be stored. This element forms the backbone of the upper story. Save this picture!© Zooey BraunAll building equipment and appliances are concealed behind this or other surfaces to preserve the tranquility and the distinctiveness of the room.Save this picture!© Zooey BraunProject gallerySee allShow lessIn Progress: Women’s Opportunity Center / Sharon Davis DesignArticlesDisaster Prevention and Education Center / Ryszard Swarabowicz, Marek Golec, Anna Li…Articles Share Projects Save this picture!© Zooey Braun+ 19 Share CopyHouses•Stuttgart, Germany House Heidehof / Alexander Brenner ArchitectsSave this projectSaveHouse Heidehof / Alexander Brenner Architects Architects: Alexander Brenner Architects Area Area of this architecture project Area:  377 m² Year Completion year of this architecture project 2008 ArchDaily “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/188211/house-heidehof-alexander-brenner-architects Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/188211/house-heidehof-alexander-brenner-architects Clipboard “COPY” Year: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *