5 / rzlbd

first_img “COPY” Canada Year:  Area:  4000 ft² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeAtelier RZLBDOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTorontoHousesCanadaPublished on July 08, 2011Cite: “5 / rzlbd” 08 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSafety Window Films in Associated Watch and Jewelry BuyersFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MWindowsAir-LuxSliding Windows for High-Rise BuildingsSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassGlassLAMILUXGlass Roof PR60Manuals & AdviceSikaFirestop SystemsMetal PanelsAmerican MetalcraftRainscreen – RS300Curtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWaste Containers / Recycling BinsPunto DesignLitter Bin – PapilonSound BoothsFramerySoundproof Phone Booths – Framery OneCarpetsnanimarquinaRugs – ShadeMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/148622/56-house-atelier-rzlbd Clipboard Houses 5 / rzlbd ArchDaily Photographs:  borXu DesignText description provided by the architects. Five out of six is the key formula to the brightness and openness in this house. In a city where severe weather conditions created houses with small openings, and many residents with SADs, the residents in this house will experience daylight to its fullest level in both winter and summer days. 5/6 House is an attempt to save on light bulbs! Save this picture!© borXu DesignIn the same fashion as in a Rubik’s cube 5 out of 6 modules shift in every level to form the living spaces, and one is removed to allow for visual communication and natural light.  Save this picture!ground floor planWhen on the ground floor a void opens up to the basement, and on the upper level a floor is removed to form a double height living room below, the light playfully finds its way through the cuts and slices to travel from the front of the house to the end in the kitchen and through the void into the basement where one could watch the tips of the trees outside the house, stay connected to the outside world and never feel lower than ground.  Save this picture!© borXu DesignThe reflection pool in the basement floor helps the mechanical system by producing reasonable amount of moisture and creating a microclimate condition. The sound of falling water into the pool along with the natural light soften the atmosphere and creates a poetic space to live in. The circulation around the house merges with public spaces in the lower level and forms a corridor on the upper level to connect the more private spaces of the house, i.e. bedrooms and bathrooms. The main open concept staircase emerges from inside the void and allows for constant visual connection through the void and onto the reflection pool.Save this picture!© borXu DesignProject gallerySee allShow lessAurora / Henning Larsen ArchitectsArticlesAME-LOT / Malka ArchitectureArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/148622/56-house-atelier-rzlbd Clipboard 5 / rzlbdSave this projectSave5 / rzlbd “COPY” Architects: Atelier RZLBD Area Area of this architecture project 2011 Photographs Save this picture!© borXu Design+ 17 Share Projects CopyHouses•Toronto, Canadalast_img read more